Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 23:00 - Христофорос Никос Аманатидис-Таки за ситуацията в страната
Автор: hristoforosnikostaki Категория: Политика   
Прочетен: 5252 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 05.11.2013 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте! Казвам се Христофорос Никос Аманатидис и съм строителен предприемач. България винаги е била приоритет  в мислите ми и непрестанно съм помагал и ще продължавам да помагам на хората живеещи в моята преди велика, а сега сведена на колене страна. Хората живеят все по-бедно и по-бедно, а политиците са твърде заети да се карат помежду си, да се съдят, да прибират парите за себе си, вместо да подадат ръка на народа си. Всяко ново правителство първоначално критикува управлението на предишното, но с действията си по никакъв начин не се различава от тези, които е заменило.  И ето какво предлагат управляващите за вдигане на доходите на гражданите - увеличение на минималната работна заплата и увеличение на пенсиите. 

image
Христофорос Аманатидис - Таки на протест - taki.bg

Увеличението на минималната работна заплата на пръв поглед  би променило нещо в положителна насока за нашите сънародници с най-ниски доходи, но на практика това не се случва.  

Ето един съвсем реален и добър пример.  Имаме магазинер, който работи за 310 лв. месечно като бива осигуряван на същата сума. Да кажем, че минималната работна заплата се вдигне на 450 лв. Собственикът на магазина обаче не е никак съгласен с това. Той продължава да дава на магазинера 310 лв. и дори е недоволен, че вече трябва да го осигурява на 450 лв. Ако работникът се оплаче, това ще доведе до уволнението му. Хиляди хора са в това положение и вдигането на минималната работна заплата не подпомага най-бедните, а просто увеличава размерите на осигуровките, които собствениците трябва да плащат. От примера, който дадох само държавата печели, а повярвайте ми това е истински случай (и със сигурност не е единствен). 
  Увеличението на пенсиите е наистина нещо позитивно. По-добре с него, отколкото без него и все пак нека не се залъгваме, държавата накрая е на печалба. Сигурно си казвате - "какво пък го интересуват Таки пенсиите?" Е, интересуват ме. Аз също имам родители, които искам да имат достойни старини. Да кажем, че имаме човек,  който получава солидна заплата и плаща пенсионни осигуровки с размер 150 лв. в продължение на 30 години. Това са 54 000 лв. Ако този човек си отиде от този свят една година преди да се пенсионира нека да помислим какво се случва с тези пари. Получават ги семейството му и близките му? Не, опитайте пак. Семейството му получава поне малък процент. Уви, не. Тези пари просто изчезват безследно в държавната хазна. Не си мислете, че пенсионната възраст се покачва напразно. Дори и човекът да се беше пенсионирал, съпругата му има право само на 26 % от пенсията, която е получавал починалият съпруг. Само 26 %! В съседна Турция вдовиците получават пълната пенсия на съпруга си, 100%. Пенсионните осигуровки не са инвестиция, те са поредният задължителен данък, който трябва да се плаща.

Какво е следствието на всичко това? Сивата икономика расте с неимоверни темпове. В 90% от компаниите, хората които получават над 1000 лв. месечно възнаграждение, се осигуряват на минималната заплата или малко над минималната. Съществуват понятия като „бонуси“, които се раздават под масата на по-добрите служители и многобройни други начини да се избегне безполезното ограбване на хората от държавата.
   Снимка: Христофорос Аманатидис imageВсичко това поражда хаос в народното мислене и политиците започват да изглеждат на обикновения човек като поробители, целящи единствено да се възползват от труда му и накрая да не дадат нищо. Какво е решението? Най-общо казано, по-добре развита търговия с останалите държави, по-изгодни проекти и сделки защитаващи националните интереси. Без схеми под масата, без търсене на лична изгода. Външните приходи, които държавата може да си осигури (а тя има ресурсите за това), могат да подпомогнат реформи в грабителските данъци и осигуровки, така че да станат поне малко по-подобни на останалите развити страни. При недостиг на честност и коректност у полиците, може да им бъде наложено да изградят такава у себе си, както видяхме масовите протести имаха много позитивен ефект върху действията в интерес на народа.

Ако политиците знаят, че при всяка тяхна схема за източване на държавния резерв и липса на интерес към проблемите на народа, ще последват масивни бунтове, биха внимавали какви решения взимат, дори и вътрешно да нямат друг мотив освен да останат на власт. Има решение за всичко, стига хората истински да искат промяната и да бъдат единни, а аз - Христофорос Аманатидис Таки винаги съм се борил и ще продължавам да се боря за това защото съм роден в България и обичам моята родина.     



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hristoforosnikostaki
Категория: Политика
Прочетен: 23019
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930